Asal Oruclu Iken Banyo Yapilirmi Sorularla Islamiyet

Oruclu Iken Banyo Yapilirmi Sorularla Islamiyet. Ancak ağıza su verince gargara yapılmaz. Bu bakımdan oruçlu iken de gusül abdesti alınmalıdır.

Dua Öğren,Dua Oku: Cünüp İken Dua Okunur mu?
Dua Öğren,Dua Oku: Cünüp İken Dua Okunur mu? (Lula McBride)
Ancak başka bir ibadetle ilgisi olunca ona göre hareket etmek gerekir. Banyo yapınca, banyoda oluşan buharı teneffüs etmek oruca zarar verir mi? Ancak bir vakit namazı kaçıracak kadar cünüb durmak caiz değildir. Kulağa su kaçmasıan gelince: Kulak ile boğaz arasında da bir kanal bulunmaktadır. Oruçlu bir kimsenin morfinli veya morfinsiz olarak dişlerini tedavi ettirmesi veya çektirmesi orucu bozmaz. Cevap : Ağız veya burundan su yutulmadıkça yıkanmakla veya gusül abdesti almakla oruç bozulmaz. Ancak Ramazan-ı şerîf`te serinlemek maksadı ile ağza burna su almak veya soğuk suyla yıkanmak, İmam-ı A`zam`a göre mekruhtur.

Hayati bir tehlikenin olduğu anlarda iğne yasağı yoktur zaten.

Oruçlu Kimsenin Dişlerini Tedavi Ettirmesi Orucu Bozar mı?

Oruçlu İken Boy Abdesti Almak Orucu Bozar mı?

Sigara Dumanı Orucu Bozar mı?

Oruçlu iken misvak kullanılır mı? | Sorularla İslamiyet

Sorularla İslamiyet | Cevaplanmadık Soru Kalmasın

Oruçlu birisinin hanımını öpmesi orucunu bozar mı ...

Sorularla İslamiyet | Cevaplanmadık Soru Kalmasın

Sorularla İslamiyet - YouTube

Sorularla İslamiyet | Cevaplanmadık Soru Kalmasın

Bu konuda önemli olan kaplıcada yıkanırken ağza su kaçmamasıdır. Denize girmek, banyo yapmak orucu bozmaz. Bir ibadet açıklanırken, onun en mükemmeli anlatılır. Cevap : Ağız veya burundan su yutulmadıkça yıkanmakla veya gusül abdesti almakla oruç bozulmaz. Ayrıca vücuttaki tüy deliklerinden su sızması orucu bozmaz. Ancak bir vakit namazı kaçıracak kadar cünüb durmak caiz değildir.. cezakallahu hayran sorularla islamiyet; Denize girmek, banyo yapmak orucu bozar mı? Ancak ağza su kaçma ihtimaline karşı oruçluyken denize girmemek daha uygundur.

0 komentar